Arcelor Mittal SIH Lindab, Astron - Csarnok építés
Tervezés, Finanszírozás, Generál kivitelezés
   

 
     
 
SIH Hő- és füstelvezető kupolák
EOLHIS
EOLHIS DV
EOLHIS tetőkibúvó
VENTHURIS
VENTHURIS beépítési segédlet
SODILIGHT dongák
SODILIGHT különleges kupolák
 
Hő- és füstelvezető rendszerek kötelező felülvizsgálatai és karbantartási munkái
 
Kérdezzen! És mi azonnal válaszolunk!
 
Arcelor Mittal
 
ASTRON csarnok építés
 
SIH
 
 
Hírek
Élhajlított elemek
 
LINDAB ereszcsatorna rendszerek
 
Csarnoképítés - Huszárik stúdió
 
Csarnoképítés - Huszárik stúdió
 
Csarnoképítés - Konferencia
 
Csarnoképítés - Kivitelezési hibák, azok javításai és az extra költségek
 
Tevékenységeink
Csarnoképítés
Astron csarnok építés

 

Raktárépítés

 

Sportcsarnok építés

 

Acél csarnoképítés

 

Vasbeton csarnoképítés
Mélyépítés
  Útépítés

 

Közműépítés

 

Bontás és földmunka
Finanszírozás
Partnereink
Kapcsolatok
 
Rendszeres események
GlaMaNa
Gokart kupa 2011
 
Támogatott szervezetek
Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány 2015
Fejlődési Rendellenességgel Születettekért Alapítvány Közhasznú Szervezet 2012
Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány 2011
Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány 2010
 
GlaMaNa Hírlevél
E-mail:

GlaMaNa
elérhetőség
H-1118 Budapest,
Budaörsi út 139

Csarnoképítés - térkép
térkép

Tel.:+36 (20) 944-6009
Fax: +36 (1) 209-0868

E-mail:
info@glamana.hu


Skype: glamana

©2006 GlaMaNa
 
Csarnoképítés - Finanszírozás
 
Kedvencek közé
Legyen a GlaMaNa a kezdőoldalam!
 
GlaMaNa - A CSARNOK ÉPÍTŐ
 
google
keresés
 
 
Oldaltérkép

 Minden egy helyen:
  . Finanszírozás
  . Tervezés
  . Engedélyeztetés
  . Generál kivitelezés

 

Csarnoképítés cikkek

Az acélszerkezetű csarnoképítés
rakodási rendszerek

A szállítmányozás a logisztika mindennapi kihívása közé tartozik, amely feladata, hogy az árukat, anyagokat a megfelelő időben, a megfelelő helyre juttassa gyakorlatilag az év bármely szakában. A szállított áruk nagyon különbözőek és különböző speciális igényeknek kell megfelelni azok továbbításakor. Ezek közé tartozik többek között a gyors, gazdaságos, energiatakarékos és időjárásvédett be- és kirakodás. Ezért azt mondhatjuk, hogy a dokkolás több szempontból is a logisztika alapvető fontosságú részfolyamata. Maga a dokkoló, több különálló modulból tevődik össze. Ezek a különálló részek együtt járulnak hozzá az áruk hatékony kezeléséhez, valamint a biztonságos és kényelmes munkakörnyezet kialakításához. A dokkoló (rakodórendszer) részei a rámpakiegyenlítők, kaputömítések, az ipari kapuk és a rakodóházak.

 

Rámpakiegyenlítő: Áthidalja a járművek platója és a rámpaszint közötti távolságot folyamatosan követve a jármű függőleges mozgását, kiküszöbölve ezáltal a szintkülönbség okozta problémákat. A rámpakiegyenlítő kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a biztonság, mivel a több tonnás terhek ki- és berakodása ezen keresztül történik. Ezért pl. a Crawford minden elektrohidraulikus rámpakiegyenlítőjét két emelő munkahengerrel (a targonca féloldalas ráhajtásakor sem billen oldalra), zuhanás gátlóval (a jármű véletlen kihajtása esetén sem billen le a rámpa platója terhelés alatt sem), lábbecsípődés elleni védelemmel és csúszásgátló mintázattal látja el. Érdemes figyelembe venni még a teherbírást (a rámpáknál mindig a dinamikust és nem a statikust kell nézni) és az áthidalást (Mekkora szintkülönbséget tud áthidalni fölfelé és lefelé. Ezt centiméterben adják meg, de azt a hajlásszöget jelenti, amin még biztonságosan, fennakadás nélkül lehet közlekedni).

Néhány főbb típust érdemes megemlíteni:

  • Billenő orrlemezes rámpakiegyenlítő (pl. Hafa SwingDOCK) az általános ipari alkalmazások szabványos, könnyen használható megoldása.

 

  • Teleszkópos orrlemezzel ellátott (pl. Hafa TeleDOCK) rámpakiegyenlítő a legrugalmasabb univerzális rakodási rendszer. Fő előnye kitolható orrlemeze, melyet nagy pontossággal lehet felfektetni a jármű platójára, így lehetővé válik az egész raktér kihasználása.

 

  • Az elektrohidraulikus állítható szélességű (pl. Hafa CombiDOCK) rámpakiegyenlítőt speciálisan olyan alkalmazási területekhez tervezték, ahol sok eltérő méretű és fajtájú jármű használja ugyanazt a rakodóállást. A CombiDOCK alkalmazásával csökkenthetők az építési költségek, mivel nincs szükség különböző magasságú rámpák kialakítására. Érdemes minden gyakran használt rakodóterületet legalább egy ilyen rámpakiegyenlítővel ellátni, így bármilyen méretű jármű kiszolgálható.


  • A fagyasztott és friss élelmiszereket szigorúan ellenőrzött körülmények között kell szállítani. Ehhez elengedhetetlen a hűtési lánc tökéletes megtartása a tárolás, a rakodás és a szállítás során. Ezen kívül a hűtőházak külső és belső hőmérsékletének nagy különbsége költséges energiaveszteséget okozhat a ki- és berakodás ideje alatt. Az IsoDOCK rendszert éppen az ilyen helyzetekhez tervezték. Ez a szigetelt rakodási rendszer akár 75 százalékkal is csökkentheti az energiaveszteséget a hagyományos rendszerekhez képest.

 

Kaputömítés: Védi a rakodási területet az időjárás viszontagságaitól. Két főbb típusa:

  • Az energiatakarékosságot fontosnak tartó felhasználók szabványos megoldása a ponyvás kaputömítés (pl. Hafa SME). A jármű betolat a kaputömítőbe, amely oldalról és felülről rugalmas ponyvával zárja körül, védelmet biztosítva a rakodási folyamathoz. Ez jobb munkakörnyezetet és áruvédelmet eredményez. A ponyva anyaga kopással szemben rendkívül ellenálló. A ponyvás kaputömítések között számos különböző modell található, melyek mindenféle igénynek és járműméretnek megfelelnek.

 

  • A hűtött vagy fagyasztott áruk kezelése komoly követelményeket támaszt a hűtési lánccal szemben. A felfújható kaputömítések (pl. Hafa SIB) optimális megoldást nyújtanak a szabályozott hőmérsékletű létesítményekben folyó rakodási munkához. Más kaputömítésektől eltérően a járműnek itt nem kell behajtania a tömítésbe. Ehelyett a tömítést felfújják a beállt jármű körül, teljes szigetelést biztosítva. Tömítési kapacitásuk messze meghaladja a normál esetben szükséges értéket.

 

 

Ipari kapu: Lezárja az épületet, védelmet biztosít és csökkenti az energiafelhasználást. A logisztikai kapu (pl. Crawford 542) erős és tartós megoldás, melyet a logisztikai tevékenységek igényeinek megfelelően fejlesztettek ki. A különleges biztonság az alapfelszereltség része. Ezek többek között: a zuhanás gátló berendezés és az ujjbecsípődés elleni védelem. A szemmagasságban elhelyezett szigetelt ablakok nem csak a fény miatt fontosak, hanem energiatakarékossági szempontból is, mivel a kapukat nem kell fölöslegesen kinyitni a rámpa ellenőrzéséhez (üres, vagy már bedokkolt a jármű). A kapukat kézzel vagy elektronikusan is lehet nyitni. Az elektromos vezérlés jelentősen megnöveli a kapu élettartamát, mivel a nyitási és zárási sebesség a dinamikusan változóról (kézi kapu) egyenletesre változik, ami csökkenti a kopó alkatrészek elhasználódását és megkönnyíti a kezelést.

Rakodóház: Az épületen kívüli ki- és berakodás lehetővé tételével optimalizálja a rakodóterület kihasználtságát. A Rakodóház (pl. Hafa LoadHOUSE) önálló rakodórendszer, amely tartalmazza az összes szükséges elemet: kaput, kaputömítést és rámpakiegyenlítőt. Egy rámpakiegyenlítővel és egy szigetelt, vagy nem szigetelt házzal teljes, önálló rakodórendszer alakítható ki. A kapunyíláson kívül elhelyezve nagyobb tér nyerhető a hagyományos, belső telepítésű rakodási rendszerekhez képest, mindez az épületek jelentős átalakítása nélkül. Az épület és a rakodóegység közötti hőszigetelésnek köszönhetően a LoadHOUSE szabályozott hőmérsékletű létesítményekben is használható.

Hasznos és hatékony kiegészítők: A járművek és az épületek rongálásainak megelőzésére, az energiaköltségek minimalizálására.

  • HafaEYE: elektronikus, szenzoros dokkolási rendszer, amely segíti a járművezetőt a rakodóállásba való betolatáskor. Külső jelzőlámpák segítségével - zöld, sárga, piros - tájékoztatja a sofőrt a rámpától való távolságról, vagy ha akadály kerül a jármű és a rámpa közé! A beállás ideje lerövidül, a művelet biztonságosabb lesz.

  • Kerékmegvezető a gyors és biztonságos beálláshoz. A rakodóállások néha úgy vannak elhelyezve, hogy a beállás nem egyszerű. A forgalom azonban nagy, ezért megengedhetetlen a lassú beállás okozta késlekedés. A talajba szerelt, acél kerékmegvezetők segítik a járművezetőt a navigációban. Így elkerülhető az időveszteség, valamint az épületek és a járművek károsodásának kockázata.

  • Gumiütközők: a beálló járművek energiájának teljes elnyeléséhez a rakodóállás gumiütközőinek a megfelelő tulajdonságokkal kell rendelkezniük. A rakodóállás vagy az épület megrongálódása költséges, de a megfelelő ütközők használatával elkerülhető.

 

Dokkolás irányítási rendszer: Ez a megoldás, pl. a Crawford 101, a kamionok, a raktári anyagmozgatás és így az egész logisztikai munka hatékony koordinálására szolgál. Egyetlen számítógépről lehet irányítani az összes ipari kaput és rámpakiegyenlítőt. A rendszer alkalmas statisztikák készítésére (nyitásszám, kihasználtság stb.), jogosultság beállítására stb. Segítségével optimalizálni lehet az egész logisztikai folyamatot.

 

Karbantartás: A kapuk és a rakodóeszközök, akárcsak az épületek és a munkagépek, rendszeres karbantartásra szorulnak a megbízhatóság és az üzemképesség megőrzése érdekében. A rendszeres karbantartás számos előnnyel jár: minimálisra csökkenti a kopás miatti üzemzavarok kockázatát, csökkenti a hosszú távú üzemeltetési költségeket, garantálja a biztonsági részegységek rendszeres felülvizsgálatát, csökkentve a munka során fellépő veszélyeket. 2005. május 1-től az Európai Unióban új, kötelező érvényű szabályok léptek életbe. A terméktulajdonos feladata gondoskodni arról, hogy a kapukat és a rakodási rendszereket rendszeresen szakember vizsgálja felül. A karbantartási szerződés kényelmes módja az előírások betartásának, megkötésével meghosszabbítható a garanciális idő, soron kívüli javítás valamint olcsóbb alkatrészárak érhetők el.

 

Szerző: Szlovencsák József
Fotó és illusztráció: GlaMaNa Kft. archívum

 

   Írjon nekünk !  
 

Ha kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni,
kérem töltse ki!

 
  * Név:  
  * E-mail cím:  
  * Telefonszám:  
       
  Üzenet:
 
   
   


  
Arcelor Mittal burkolati rendszerek
Általános termékek
Különleges termékek
Öntisztító bevonat
Árnyékolók
Napkollektorok
Kompozit födémek
 
Lakossági és Ipari
Élhajlított
Épület Kiegészítők
Ereszcsatorna, élhajlított elemek és lemezek, szegélylemezek, küszöbök, ...
LINDAB ereszcsatorna
Rozsdamentes küszöb és rozsdamentes sarokvédő profil
LINDAB színezett acél szegély, horganyzott szegélylemez
Élhajlított épület kiegészítők (ÁRLISTA)
 
Ügyfeleink írták rólunk
Mafilm minősítés
 
Csarnoképítés Aktuális munkáink
Érd - ketrecfoci klub
 
Csarnoképítés Legutóbb elkészült munkák
Erdőtelek raktár
Pajzos - hűtött raktár
Mafilm - Huszárik Stúdió
LMR600 tetőburkolat
LIDL áruház - Esztergom
 
ASTRON
Csarnoképítés cikkek
Acélszerkezetű csarnokok viselkedése tűz esetén
Az acélszerkezetű csarnoképítés rakodási rendszerek
Extrém méretű kapunyílásokra, extrém körülményekre gyártott kapuk
Acélszerkezetű csarnokok tetőrendszerei
A nagy fesztávolságú acélszerkezetű csarnoképítés
Az acélszerkezetű csarnoképítés szoftveres támogatása
ASTRON TÖBBSZINTES ÉPÜLETEK - Épületek egyedi igényekre
Színezett acél, rozsdamentes és színesfém élhajlított elemek
Lindab Rainline ereszcsatorna rendszer
 
ASTRON
Csarnoképítés folymata
 
ASTRON
Csarnoképítés
Az ASTRON csarnok
ASTRON csarnok előnyei
Méretre szabott ASTRON csarnok
Rugalmas ASTRON rendszer
 
ASTRON csarnok
Gyárlátogatás
 
ASTRON csarnok
Elemei
ASTRON főtartószerkezet
ASTRON másodlagos tartószerkezet
LPR1000 tetőburkolat
LMR600 tetőburkolat
PR tetőburkolat
ASTROTEC tetőburkolat
DSR kéthéjú tető
POLAR tetőburkolat
SPACETEC/MULTITEC lágytető rendszerek
PA falburkolat
EUROTEC falburkolat
SINUTEC falburkolat
SINUTHERM falburkolat
POLAR falburkolat
Kazettás falrendszer
Belső burkolat
ASTROTHERM hőszigetelés
Darupályatartók
Közbenső födémek
ASTRON csarnok elemeinek a színválasztéka
 
ASTRON csarnok
Tartozékok
Egyhéjú és szigetelt tetőbevilágítók
Taréj bevilágítók
 
Gerincszellőzők
Körszellőzők
Tetőkibúvók
Hő- és füstelvezető kupolák
 
Ipari kapu keretek
Ipari kapuk
Személybejárók és ablakok
Függönyfalak  
 
ASTRON csarnok Minőségi tanúsítványok
TÜV
SOCOTEC
ÉMI
Környező országok minőségi tanúsítványai
Egyéb európai országok minőségi tanúsítványai
 
ASTRON Csarnoképítés Referenciák
Autószalon építés
Gyártócsarnok és Iparicsarnok építés
Kereskedelmi épületek kivitelezése
Irodaház építés
Logisztikai csarnok építés
Raktár építés
Újrahasznosító üzemek fejlesztése
Sportcsarnok építés
Uszoda építés
Tornaterem építés
 
Katalógusok (pdf)

Lindab - Astron

Lindab-Astron termékleírás

Astrotherm hőszigetelés

Egyszintes épületek

Többszintes épületek

Épület védelem

Sinutec - Kazettás fal

Polar Multitec Spacetec tetőrendszerek

LMR600 tetőrendszerek

LPR1000 tetőburkolati rendszerek

LPA LPD falrendszerek

Polar Sinutherm falrendszerek

Közbenső födémek és darupályatartók

 

 
     
 
  © 2009 www.GlaMaNa.hu -  E-mail: info@glamana.hu - Webmaster: Gócz Béla - Honlap-készítés: www.MobilMediaStudio.com