Arcelor Mittal SIH Lindab, Astron - Csarnok építés
Tervezés, Finanszírozás, Generál kivitelezés
   

 
     
 
SIH Hő- és füstelvezető kupolák
EOLHIS
EOLHIS DV
EOLHIS tetőkibúvó
VENTHURIS
VENTHURIS beépítési segédlet
SODILIGHT dongák
SODILIGHT különleges kupolák
 
Hő- és füstelvezető rendszerek kötelező felülvizsgálatai és karbantartási munkái
 
Kérdezzen! És mi azonnal válaszolunk!
 
Arcelor Mittal
 
ASTRON csarnok építés
 
SIH
 
 
Hírek
Élhajlított elemek
 
LINDAB ereszcsatorna rendszerek
 
Csarnoképítés - Huszárik stúdió
 
Csarnoképítés - Huszárik stúdió
 
Csarnoképítés - Konferencia
 
Csarnoképítés - Kivitelezési hibák, azok javításai és az extra költségek
 
Tevékenységeink
Csarnoképítés
Astron csarnok építés

 

Raktárépítés

 

Sportcsarnok építés

 

Acél csarnoképítés

 

Vasbeton csarnoképítés
Mélyépítés
  Útépítés

 

Közműépítés

 

Bontás és földmunka
Finanszírozás
Partnereink
Kapcsolatok
 
Rendszeres események
GlaMaNa
Gokart kupa 2011
 
Támogatott szervezetek
Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány 2015
Fejlődési Rendellenességgel Születettekért Alapítvány Közhasznú Szervezet 2012
Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány 2011
Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány 2010
 
GlaMaNa Hírlevél
E-mail:

GlaMaNa
elérhetőség
H-1118 Budapest,
Budaörsi út 139

Csarnoképítés - térkép
térkép

Tel.:+36 (20) 944-6009
Fax: +36 (1) 209-0868

E-mail:
info@glamana.hu


Skype: glamana

©2006 GlaMaNa
 
Csarnoképítés - Finanszírozás
 
Kedvencek közé
Legyen a GlaMaNa a kezdőoldalam!
 
GlaMaNa - A CSARNOK ÉPÍTŐ
 
google
keresés
 
 
Oldaltérkép

 Minden egy helyen:
  . Finanszírozás
  . Tervezés
  . Engedélyeztetés
  . Generál kivitelezés

 

Csarnoképítés cikkek

Az acélszerkezetű csarnoképítés
szoftveres támogatása

Az épület geometriai meghatározása. Az első lépések egy acélszerkezetű csarnok tervezési folyamatában, hogy az épület geometriai meghatározása megtörténjen. A beruházó igényei, és fizetési képessége az egyes beruházások esetében hosszas egyeztetést igényel. Miután az épület építési költségeit a legnagyobb mértékben befolyásolja a szerkezet, ezért ezt érdemes először tisztázni. A költségek számítása és az igények kielégítése akár 10-15 változatot is igényelhetnek. Az esetek vizsgálata úgy gyorsítható, ha a változatok árazását a leendő kivitelező végzi. Ennek támogatására egyes gyártók (pl. ASTRON, LINDAB, stb.) olyan árazó programokat készítettek, ami a szakkivitelezők munkáját abban segíti, hogy a szerkezet tervezése közben szinte azonnal beárazza a program a meghatározott épületet.

Egy ilyen szoftver például az ASTRON által fejlesztett CYPRION. Az épület legalapvetőbb méreteinek meghatározása néhány lépésben lehetséges. Keretek távolsága, darabszáma, szélesség, magasság, fesztáv, stb. Meghatározhatjuk a különféle terheket (hóteher, szélteher, egyéb hasznos terhek), valamint a burkolatokat, szigetelést, kiegészítőket, nyílászárókat, szellőzőket, darupályát, födémet, stb. Miután ezeket az alapvető adatokat megadtuk, máris elvégezhetjük az épület árazását, amit az Internet segítségével az ASTRON központi számítógépe végez el. Ez 1-2 perc alatt elkészül, és már láthatjuk is a részletes költségeinket, a szállítási paramétereket (súly, kamionok száma, stb.), a szerelésre fordítandó időt, az alapozási reakcióerőket a statikai számításokhoz. A gyakorlott felhasználó egy egyszerű épület komplett előkészítését akár 30-40 perc alatt el tudja végezni, és ha sikerül szerződnie ez alapján, akkor az elkészített épületmodellje alapján a gyártást és a tervezést is elindíthatja.

 Hőveszteség és a szigetelés megtérülése. Az épületek hőveszteségét nagyrészt a burkolati rendszerek és a nyílások határozzák meg. Ezek hőellenállási tényezőjét (Um értékét W/m2 K) igyekszünk a legkisebb érték felé mozdítani. Ennek legegyszerűbb módja, hogy a hőszigetelések vastagságát növeljük. Azonban ez többlet beépített anyagot jelent, így költsége is van. A többletköltségek az épület életciklusa alatt térülhetnek meg, de hogy vajon mennyi idő alatt, az több dologtól is függ. Fontos adatok ebből a szempontból:
  •  a hőellenállási különbség az összehasonlítandó burkolatok között,

  • az energia ára,

  • az épületben átlagosan használt hőmérséklet és a

  • fűtési foknapok száma. A "fűtési foknap" (HDD) egy kvantitatív érték, amely az épület fűtéséhez szükséges ergiaigényt tükrözi. Ezen értéket a napi hőmérsékleti mérésekből származtatják. fűtési foknapokat egy adott időszakra (rendszerint egy évre) számítják olymódon, hogy összeadják a napi külső átlaghőmérséklet és a kívánt belső hőmérséklet közötti különbségeket.

A CYPRION kiszámítja a többlet szigetelési költsége megtérülési idejét, így a Megrendelőnek nem szükséges időt és pénz áldozni, hogy a szigetelés vastagságáról döntsön.

Az épület természetes fénnyel történő világítása. A magas energiaárak miatt az épületek üzemeltetési költségeit a világítás esetében is csökkenteni kell. Ehhez a természetes fény bejutását kell biztosítani az igényeknek megfelelő mértékben. Az igényeinket LUX-ban fejezzük ki. Legegyszerűbb módja ennek, hogy az ablakfelületeket növeljük. Azonban a nyílászárók fajlagos költsége a burkolati rendszerekhez képest igen magas, így különösen figyelni kell ezek megtérülésére is. Az ipari és sportlétesítményeken használható tetőbevilágítók a hagyományos homlokzati nyílászárók árának töredékébe kerülnek, érdemes tehát ezeket felhasználni.

Mivel ez sincs ingyen, ezért a túlzástoktól itt is óvakodni kell. A fény bejutásához kialakított felület azonban még nem elég információ a várhatóan megjelenő fényerő kiszámításához. Fontos adat ebből a szempontból a tájegység, az épület tájolása, az akadályozó tényezők (fák, szomszédos épület, stb.), a belső anyagok (padló, falak, mennyezet) fényvisszaverési képessége is. A CYPRION kiszámolja (modellezi) az elvárt fényerőhöz képest fajlagosan, hogy a kialakított épületben milyen fényerőre számíthatunk. Megrendelőnknek ebben a döntésében is időt és pénzt takaríthatunk meg, és megóvhatjuk a későbbi csalódásoktól is

Tervező programok. A CYPRION-hoz a NEMETSCHEK által fejlesztett ALLPLAN LT tervező program használható. A már elkészített épületmodellt 3D-s dwg formátumra konvertálja a program, és a rajzokat a tervdokumentációhoz már a hagyományos tervező programokkal készíthetjük el (ALLPLAN, AUTOCAD, stb.).

Kapcsolatok kezelése. A legkülönbözőbb termékek vagy szolgáltatások esetében is, az ügyfelekkel való szerződéskötést megelőző időszakban is biztosítunk szoftveres támogatást megrendelőink, ügyfeleink számra. Ezek a programok részint az érdeklődők, leendő megrendelők felkutatására, részint az érdeklődők nyomon követésével kapcsolatban segítenek. A potenciális érdeklődők megtalálásának támogatására on-line marketing eszközöket használunk, mely többfajta szoftver alkalmazását követeli meg. A banner-kampányok támogatására, többek között a honlapjainkat monitorozó szoftvereket használunk. Annak, aki on-line marketing eszközök segítségével értékesíti termékeit, szolgáltatásait, elengedhetetlen a jól működő és informatív monitorozó szoftverek használata.

Ezek segítségével naprakész információk állnak rendelkezésünkre kampányainkkal kapcsolatosan, így az ezekből leszűrhető információk birtokában, képesek vagyunk a leginkább költség-hatékony megoldásokat alkalmazni. Ilyen információk például olyan, - akár napi lebontású - látogatottsági adatok, melyek megmutatják, hogy melyik hirdetésünk hatékony, melyik kevésbé, vagy teljesen alkalmatlan. Ilyen mértékű optimalizálhatósággal egyetlen másik hirdetési mód sem rendelkezik. Szintén szoftveresen támogatjuk a Google erre a célra fejlesztett on-line felületein túl is a Google AdWords és Google AdSense kampányainkat. A Google által kínált on-line marketing lehetőségek költség-hatékonyak, és a kampányok jól szervezhetőek, eredményei pedig átláthatóak, visszakereshetőek. Folyamatos fejlesztést és ezzel párhuzamosan folyamatos szoftveres támogatást biztosítunk kereső marketinges megoldásainkhoz. A keresőmarketinget az egyik leghatékonyabb érdeklődő/megrendelő szerző eszközként integráltuk az on-line marketing stratégiánkba és az egyik legjobban működő és a leginkább költséghatékony megoldásnak bizonyult az ügyfélszerzés tekintetében.      Az érdeklődő/megrendelő ügyfelek menedzseléséhez napjainkban már elengedhetetlen az ügyfélkapcsolat kezelő szoftverek alkalmazása az értékesítés hatékony támogatásában. A CRM (Customer Relationship Management) szoftverek széles skálája áll rendelkezésre a cégeknek. Ebben a témakörben léteznek fizetős-, de szép számmal akadnak nyílt forrású, ingyenes megoldások is. Egy kritikus számú ügyfélkör elérésekor, CRM szoftver alkalmazása nélkül már lehetetlen a hatékony ügyfélkapcsolati menedzsment. A fent leírt szoftveres támogatásokkal gyakorlatilag attól a pillanattól kezdve kísérjük végig ügyfeleink hozzánk kapcsolható életciklusát, amikor megszerezzük a termékünk, szolgáltatásunk iránt érdeklődő figyelmüket.

 

Szerző: Glaser Péter
Fotó és illusztráció: GlaMaNa Kft. archívum

 

   Írjon nekünk !  
 

Ha kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni,
kérem töltse ki!

 
  * Név:  
  * E-mail cím:  
  * Telefonszám:  
       
  Üzenet:
 
   
   


  
Arcelor Mittal burkolati rendszerek
Általános termékek
Különleges termékek
Öntisztító bevonat
Árnyékolók
Napkollektorok
Kompozit födémek
 
Lakossági és Ipari
Élhajlított
Épület Kiegészítők
Ereszcsatorna, élhajlított elemek és lemezek, szegélylemezek, küszöbök, ...
LINDAB ereszcsatorna
Rozsdamentes küszöb és rozsdamentes sarokvédő profil
LINDAB színezett acél szegély, horganyzott szegélylemez
Élhajlított épület kiegészítők (ÁRLISTA)
 
Ügyfeleink írták rólunk
Mafilm minősítés
 
Csarnoképítés Aktuális munkáink
Érd - ketrecfoci klub
 
Csarnoképítés Legutóbb elkészült munkák
Erdőtelek raktár
Pajzos - hűtött raktár
Mafilm - Huszárik Stúdió
LMR600 tetőburkolat
LIDL áruház - Esztergom
 
ASTRON
Csarnoképítés cikkek
Acélszerkezetű csarnokok viselkedése tűz esetén
Az acélszerkezetű csarnoképítés rakodási rendszerek
Extrém méretű kapunyílásokra, extrém körülményekre gyártott kapuk
Acélszerkezetű csarnokok tetőrendszerei
A nagy fesztávolságú acélszerkezetű csarnoképítés
Az acélszerkezetű csarnoképítés szoftveres támogatása
ASTRON TÖBBSZINTES ÉPÜLETEK - Épületek egyedi igényekre
Színezett acél, rozsdamentes és színesfém élhajlított elemek
Lindab Rainline ereszcsatorna rendszer
 
ASTRON
Csarnoképítés folymata
 
ASTRON
Csarnoképítés
Az ASTRON csarnok
ASTRON csarnok előnyei
Méretre szabott ASTRON csarnok
Rugalmas ASTRON rendszer
 
ASTRON csarnok
Gyárlátogatás
 
ASTRON csarnok
Elemei
ASTRON főtartószerkezet
ASTRON másodlagos tartószerkezet
LPR1000 tetőburkolat
LMR600 tetőburkolat
PR tetőburkolat
ASTROTEC tetőburkolat
DSR kéthéjú tető
POLAR tetőburkolat
SPACETEC/MULTITEC lágytető rendszerek
PA falburkolat
EUROTEC falburkolat
SINUTEC falburkolat
SINUTHERM falburkolat
POLAR falburkolat
Kazettás falrendszer
Belső burkolat
ASTROTHERM hőszigetelés
Darupályatartók
Közbenső födémek
ASTRON csarnok elemeinek a színválasztéka
 
ASTRON csarnok
Tartozékok
Egyhéjú és szigetelt tetőbevilágítók
Taréj bevilágítók
 
Gerincszellőzők
Körszellőzők
Tetőkibúvók
Hő- és füstelvezető kupolák
 
Ipari kapu keretek
Ipari kapuk
Személybejárók és ablakok
Függönyfalak  
 
ASTRON csarnok Minőségi tanúsítványok
TÜV
SOCOTEC
ÉMI
Környező országok minőségi tanúsítványai
Egyéb európai országok minőségi tanúsítványai
 
ASTRON Csarnoképítés Referenciák
Autószalon építés
Gyártócsarnok és Iparicsarnok építés
Kereskedelmi épületek kivitelezése
Irodaház építés
Logisztikai csarnok építés
Raktár építés
Újrahasznosító üzemek fejlesztése
Sportcsarnok építés
Uszoda építés
Tornaterem építés
 
Katalógusok (pdf)

Lindab - Astron

Lindab-Astron termékleírás

Astrotherm hőszigetelés

Egyszintes épületek

Többszintes épületek

Épület védelem

Sinutec - Kazettás fal

Polar Multitec Spacetec tetőrendszerek

LMR600 tetőrendszerek

LPR1000 tetőburkolati rendszerek

LPA LPD falrendszerek

Polar Sinutherm falrendszerek

Közbenső födémek és darupályatartók

 

 
     
 
  © 2009 www.GlaMaNa.hu -  E-mail: info@glamana.hu - Webmaster: Gócz Béla - Honlap-készítés: www.MobilMediaStudio.com