Arcelor Mittal SIH Lindab, Astron - Csarnok építés
Tervezés, Finanszírozás, Generál kivitelezés
   

 
     
 
SIH Hő- és füstelvezető kupolák
EOLHIS
EOLHIS DV
EOLHIS tetőkibúvó
VENTHURIS
VENTHURIS beépítési segédlet
SODILIGHT dongák
SODILIGHT különleges kupolák
 
Hő- és füstelvezető rendszerek kötelező felülvizsgálatai és karbantartási munkái
 
Kérdezzen! És mi azonnal válaszolunk!
 
Arcelor Mittal
 
ASTRON csarnok építés
 
SIH
 
 
Hírek
Élhajlított elemek
 
LINDAB ereszcsatorna rendszerek
 
Csarnoképítés - Huszárik stúdió
 
Csarnoképítés - Huszárik stúdió
 
Csarnoképítés - Konferencia
 
Csarnoképítés - Kivitelezési hibák, azok javításai és az extra költségek
 
Tevékenységeink
Csarnoképítés
Astron csarnok építés

 

Raktárépítés

 

Sportcsarnok építés

 

Acél csarnoképítés

 

Vasbeton csarnoképítés
Mélyépítés
  Útépítés

 

Közműépítés

 

Bontás és földmunka
Finanszírozás
Partnereink
Kapcsolatok
 
Rendszeres események
GlaMaNa
Gokart kupa 2011
 
Támogatott szervezetek
Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány 2015
Fejlődési Rendellenességgel Születettekért Alapítvány Közhasznú Szervezet 2012
Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány 2011
Napfény a Beteg Gyermekekért, a Rászorulókért Közhasznú Alapítvány 2010
 
GlaMaNa Hírlevél
E-mail:

GlaMaNa
elérhetőség
H-1118 Budapest,
Budaörsi út 139

Csarnoképítés - térkép
térkép

Tel.:+36 (20) 944-6009
Fax: +36 (1) 209-0868

E-mail:
info@glamana.hu


Skype: glamana

©2006 GlaMaNa
 
Csarnoképítés - Finanszírozás
 
Kedvencek közé
Legyen a GlaMaNa a kezdőoldalam!
 
GlaMaNa - A CSARNOK ÉPÍTŐ
 
google
keresés
 
 
Oldaltérkép

 Minden egy helyen:
  . Finanszírozás
  . Tervezés
  . Engedélyeztetés
  . Generál kivitelezés

 

A csarnok építés folyamata

Csarnoképítés folyamata - Ütemterv
A csarnokok építésének folyamata. Pontos ütemterv, pontos határidők

A csarnokok építésének folyamata - optimális esetben - az alábbiak szerint történik:

 1. Funkcionális és logisztikai meghatározás.

  Csarnoképítés folyamata - FénymodulAz épület célját a lehető legpontosabban meg kell határozni. Ez a funkció (raktár, gyártócsarnok, iroda, üzlet, stb.) meghatározásával kezdődik. A benne folytatandó tevékenységeket a hatékonyságának figyelembe vételével meg kell határozni. Raktárak esetében a polc rendszerek méreteit, a közlekedő folyosók méreteit, a raktárazott anyagok terhelését, stb. A polcrendszerek és a folyosók helyigénye alapján érdemes az épület méreteit meghatározni, így a lehető legkevesebbre csökkenthető a felesleges területek felülete, amit megépíteni és üzemeltetni is felesleges költség. A lokális fűtési rendszerek (sugárzók, hő-légbefúvók) kiépítését is akkor lehet a legjobban optimalizálni, ha az épület berendezése előre tisztázott (a folyosókat kell fűteni, nem a polcok tetejét!).

  Ez a természetes fény bebocsátásra is érvényes. A tetőbevilágító panelek elhelyezésénél is figyelembe kell venni a berendezések, polcok, stb. elhelyezkedését. Ha az első lépéseket nem megfontoltan végezzük, a későbbi üzemeltetési költségek akár háromszorosára(!) is nőhetnek.

  Gyártócsarnokok esetében ezek a szempontok szintén hatalmas jelentőséggel bírnak. Az épületek zöme több tíz évre meghatározza a benne folytatott tevékenység hatékonyságát, így hosszú távra kell előre gondolni. Az esetleges bővítések, funkcióváltások szintén olyan körülmények, amik a vállalkozások működését meghatározzák, így ezeket a Csarnoképítés folyamata - Hőveszteséglehetőségeket is figyelembe kell venni.Mivel az épületek élettartama több évtized, így a beruházás megtérülését is hosszú távra kell tervezni. Ez fokozottan igaz a hőszigetelések és természetes fény beeresztő panelek elhelyezésére és mennyiségére.

  A hőszigetelések növelésének megtérülését és a természetes fény hatásait szoftveres segítséggel előre modellezni tudjuk, így már a tervezési fázisban számolható ezen beruházási költségek megtérülése. Az épület megépítésére ajánlatunkat ezek alapján készítjük el Megrendelőink részére.

 2. Az ingatlan kiválasztása. Ha az épületünk méreteit és egyéb paramétereit meghatároztuk előre, akkor az ingatlan kiválasztása is sokkal egyszerűbbé válik. Az ingatlanok beépíthetősége és elhelyezkedése alapján gyorsan le lehet szűrni a megfelelő területeket. A funkció figyelembe vételével (pl. üzletház esetében a könnyű megközelíthetőség, raktár-, gyártócsarnok esetében a teherforgalom lehetősége, stb.) az ingatlanok halmaza tovább szűkíthető. A beépített terület "telek-ár hányada" szintén fontos szempont (pl. egy olcsó, de kis mértékben beépíthető telek nem feltétlenül jó döntés).

 3. Az épület engedélyezési terveinek elkészítése. Miután az épület paramétereit tisztáztuk és az ingatlan is rendelkezésre áll, az engedélyezési tervek elkészítése következik. Cégünk fővállalkozásban elkészíti a szükséges terveket és megszerezzük a különböző hatósági engedélyeket.

 4. A finanszírozási igények. Amennyiben Önnek a beruházáshoz bankhitelre van szükség, úgy ennek előkészítésében és megszerzésében is közreműködünk. Ügyfeleink részére több bankkal is kidolgoztattunk hitel konstrukciókat a beruházásokhoz. Gyakori igény, hogy a jelenlegi bérelt ingatlan helyett saját tulajdonú ingatlanra van szükség. Az általunk javasolt banki ajánlatok olyan halasztott törlesztést tesznek lehetővé, hogy csak a beköltözés után kell a törlesztést megkezdeni, így nem kell egyszerre a hitelt is törleszteni és a bérleti díjat is fizetni. Ezzel a beruházás idejére nem alakul ki többletfizetési kötelezettség!

 5. Az épület előre gyártása. A kivitelezési és tervezési szerződést célszerű egy időben megkötni. Így a tervezés és engedélyeztetés alatt (előzetes, elvi engedély alapján) az épület szerkezet gyártása megkezdődhet.

 6. Földmunka és alapozás. A földmunka, mélyépítés, alapozás valamint az épület gyártása és helyszínre szállítása párhuzamosan történhet. A közművek kiépítése szintén ez alatt megkezdődhet. Az építési területen még a felvonulási területek üresen állnak, így az ezzel járó nagy teherforgalom biztosítható ennek a tevékenységnek.

 7. Az elsődleges vázszerkezet. Ebben a szakaszban az elsődleges vázszerkezet (tömörgerincű acéltartók) oszlopainak elhelyezését, közben a tetőszerkezet előszerelését végezzük el daruk segítségével a végleges helyükre. Először a merevítéssel ellátott mezőt helyezzük el, így már építés közben is biztonságosan megáll a szerkezet.

 8. A másodlagos szerkezet, tető- és falváz felszerelése. A hidegen hengerelt és horganyzott Z, L és C profillal kialakított tartókat, továbbá a nyílászárók és egyéb kiegészítő elemek kiváltásait klippekkel a főtartókra szereljük. Ezek további merevítést adnak a szerkezetnek és a szigetelést és burkolatokat is tartják.

 9. Héjazatok és szigetelés elhelyezése. Először a tető esetleges szigetelése, majd a tetőburkolat (LPR1000, LMR600, stb) elhelyezése kezdődik el. Ezzel párhuzamosan, de néhány nappal késleltetve az oldalfalakra is elkezdődhet a szigetelés és a külső burkolat felszerelése. Amennyiben beslő burkolat is épül, úgy azt a külső burkolat elhelyezése után szereljük fel. Mivel a tető már előrehaladottabb állapotban van, így a belső burkolat készítése akár az esős napokon is készülhet, így a kivitelezés ideje az időjárásnak kevésbé lesz kiszolgáltatott. A nyílászárók és kiegészítők (ereszek, lefolyók, szegélyek) elhelyezése a szerelés utolsó fázisában készülhet el, a belső szakipari munkákkal egyszerre.

 10. Szakipari munkák. A már elvégzett munkaszakaszokat követően épületünk már egy "zárt doboz", így a szakipari munkák (nyílászárók, válaszfalak, gépészet, elektromos hálózat, gyengeáramú hálózatok (tűz, videó, informatikai) burkolatok, stb.) elkezdhetőek. Ezeket a munkákat egymással párhuzamosan lehet végezni, összehangolásuk a minőség és a kivitelezési idő szempontjából nagyon fontos. Az alvállalkozók, akik a szakipari munkákat végzik jól felkészült (szakmai tudásban és eszközök szempontjából is) csapatok.

 11. Külső munkák. Miután már csak az épületen belül zajlik az építés, így a külső létesítmények (parkoló, utak, kertészet) számára felszabadul a terület és ezek is építhetőek.

 12. Próbaüzem, átadások. Miután az épület és külső létesítmények elkészültek, megkezdődhet az épület "tesztelése" és a hatósági átadások bonyolítása, a használatbavételi engedély megszerzése.

Az építési folyamat teljes egészében minőségi ellenőrzések mellett folyik, melyet a cégcsoport (LINDAB- ASTRON) magas minőségi elvárásai követelnek meg. A beruházás előre kidolgozott ütemterv alapján zajlik, amit a körülmények figyelembevételével folyamatosan aktualizálunk.

A jól megszervezett kivitelezés eredményezi a legalacsonyabb költségeket és a lehető legrövidebb kivitelezési időt is!

 

   Írjon nekünk !  
 

Ha kérdése van, vagy ajánlatot szeretne kérni,
kérem töltse ki!

 
  * Név:  
  * E-mail cím:  
  * Telefonszám:  
       
  Üzenet:
 
   
   


  
Arcelor Mittal burkolati rendszerek
Általános termékek
Különleges termékek
Öntisztító bevonat
Árnyékolók
Napkollektorok
Kompozit födémek
 
Lakossági és Ipari
Élhajlított
Épület Kiegészítők
Ereszcsatorna, élhajlított elemek és lemezek, szegélylemezek, küszöbök, ...
LINDAB ereszcsatorna
Rozsdamentes küszöb és rozsdamentes sarokvédő profil
LINDAB színezett acél szegély, horganyzott szegélylemez
Élhajlított épület kiegészítők (ÁRLISTA)
 
Ügyfeleink írták rólunk
Mafilm minősítés
 
Csarnoképítés Aktuális munkáink
Érd - ketrecfoci klub
 
Csarnoképítés Legutóbb elkészült munkák
Erdőtelek raktár
Pajzos - hűtött raktár
Mafilm - Huszárik Stúdió
LMR600 tetőburkolat
LIDL áruház - Esztergom
 
ASTRON
Csarnoképítés cikkek
Acélszerkezetű csarnokok viselkedése tűz esetén
Az acélszerkezetű csarnoképítés rakodási rendszerek
Extrém méretű kapunyílásokra, extrém körülményekre gyártott kapuk
Acélszerkezetű csarnokok tetőrendszerei
A nagy fesztávolságú acélszerkezetű csarnoképítés
Az acélszerkezetű csarnoképítés szoftveres támogatása
ASTRON TÖBBSZINTES ÉPÜLETEK - Épületek egyedi igényekre
Színezett acél, rozsdamentes és színesfém élhajlított elemek
Lindab Rainline ereszcsatorna rendszer
 
ASTRON
Csarnoképítés folymata
 
ASTRON
Csarnoképítés
Az ASTRON csarnok
ASTRON csarnok előnyei
Méretre szabott ASTRON csarnok
Rugalmas ASTRON rendszer
 
ASTRON csarnok
Gyárlátogatás
 
ASTRON csarnok
Elemei
ASTRON főtartószerkezet
ASTRON másodlagos tartószerkezet
LPR1000 tetőburkolat
LMR600 tetőburkolat
PR tetőburkolat
ASTROTEC tetőburkolat
DSR kéthéjú tető
POLAR tetőburkolat
SPACETEC/MULTITEC lágytető rendszerek
PA falburkolat
EUROTEC falburkolat
SINUTEC falburkolat
SINUTHERM falburkolat
POLAR falburkolat
Kazettás falrendszer
Belső burkolat
ASTROTHERM hőszigetelés
Darupályatartók
Közbenső födémek
ASTRON csarnok elemeinek a színválasztéka
 
ASTRON csarnok
Tartozékok
Egyhéjú és szigetelt tetőbevilágítók
Taréj bevilágítók
 
Gerincszellőzők
Körszellőzők
Tetőkibúvók
Hő- és füstelvezető kupolák
 
Ipari kapu keretek
Ipari kapuk
Személybejárók és ablakok
Függönyfalak  
 
ASTRON csarnok Minőségi tanúsítványok
TÜV
SOCOTEC
ÉMI
Környező országok minőségi tanúsítványai
Egyéb európai országok minőségi tanúsítványai
 
ASTRON Csarnoképítés Referenciák
Autószalon építés
Gyártócsarnok és Iparicsarnok építés
Kereskedelmi épületek kivitelezése
Irodaház építés
Logisztikai csarnok építés
Raktár építés
Újrahasznosító üzemek fejlesztése
Sportcsarnok építés
Uszoda építés
Tornaterem építés
 
Katalógusok (pdf)

Lindab - Astron

Lindab-Astron termékleírás

Astrotherm hőszigetelés

Egyszintes épületek

Többszintes épületek

Épület védelem

Sinutec - Kazettás fal

Polar Multitec Spacetec tetőrendszerek

LMR600 tetőrendszerek

LPR1000 tetőburkolati rendszerek

LPA LPD falrendszerek

Polar Sinutherm falrendszerek

Közbenső födémek és darupályatartók

 

 
     
 
  © 2009 www.GlaMaNa.hu -  E-mail: info@glamana.hu - Webmaster: Gócz Béla - Honlap-készítés: www.MobilMediaStudio.com